Smid ungerne i ladet og tag på tur: 5 gode cykeldestinationer i København

Opdateret d. april 19, 2021
amagerfælled - på tur med børn i København

København byder på en masse gode legepladser og grønne oaser for børnefamilier. Vi har samlet fem af vores yndlingssteder, som er oplagt at besøge på cyklen. 

1. AMAGERFÆLLED

Det store naturområde i den nordlige del af Amager er en oplagt turdestination, hvis du trænger til at komme væk fra byens mylder og opleve noget natur. Området byder på mange hyggelige stier, gode klatretræer og cykelstier. 

Trænger du til en lille pause kan du slå dig ned på en af de opsatte bænke, hvor du også kan nyde medbragt mad. 

Siden 2015 har skotsk højlandskvæg stået for naturplejen og de har for nylig fået selskab af fire vilde heste. Der er derfor også mulighed for at betragte og beundre de fritgående dyr.  

På fælleden ligger også tre høje, hvor du kan få en fantastisk udsigt over København. Ved højene ligger en sø med en hyggelig træbro, hvor du også kan tage ophold. Ser du godt efter i vandet kan du om foråret se et mylder af små haletudser, som senere bliver til frøer eller haletudser. 

2. SKYDEBANEHAVEN

Midt på Vesterbro ligger der en lille perle, Skydebanehaven. Haven har en af Københavns mest populære legepladser med aktiviteter for både store og små. 

Legepladsen er nok mest kendt for den ikoniske rutsjebane formet som en farvestålende papegøje. Men her er både sandkasse, boldbane, basketballkurve, gynger, svævebane og meget mere. 

Legepladsen er en del af Københavns kommunes bemandede legepladser, hvilket betyder at der i legepladsens åbningstider er pædagogisk personale samt løbehjul og cykler til rådighed. 

I sommermånederne fyldes det store soppebassin på udvalgte, varme dage, så børn og barnlige sjæle kan plaske og lege i vandet. 

Vil du gerne leje en ladcykel? Lej en ladcykel på abonnement her

3. TRAFIKLEGEPLADSEN

På Østerbro ligger Trafiklegepladsen. Legepladsen har trafikbaner i børnestørrelse med veje, fortove og et lyskryds, så ungerne kan lære trafikreglerne i trygge omgivelser. 

Dette er også en af Københavns Kommunes bemandede legepladser. I åbningstiden er der derfor mulighed for at låne en cykel.  Man kan dog også altid tage sin egen cykel, løbehjul eller andet yndlingskøretøj med. 

Foruden den lille øvebane, hvor børnene kan køre rundt, er der andre legeaktiviteter som gynger, sandkasse og rutsjebane. Legepladsen henvender sig derfor til børn i flere aldre. 

Der står gerne en kaffevogn foran indgangen, hvilket er en bonus, hvis mor eller far skulle blive kaffetørstige. 

Legepladsen er beliggende i fælledparken, så man kan også tage sig en lille tur rundt i parken. 

 

4. FOLKETS PARK

På Nørrebro mellem Griffenfeldsgade og Stengade ligger Folkets Park. En skøn oase som er samlingspunkt for byens beboere, hvor humøret er høj og stemningen god.

I parken er et stort aktivitetscenter med både greb til armgang og armhævninger, net til klatring, knuder til at krave på og mulighed for parcourleg til de lidt større børn. 

I parken finder du også bænke, borde glas du kan slå dig end på. 

Er du sulten eller tørstig kan du gå i Spidsroden. Her kan du købe en kop kaffe, en kold juice, sæsonens frygt eller andet lækkert. Alle varer er nøje udvalgt efter en bæredygtig tankegang, så her kan du handle med god samvittighed. 

 

5. NATURLEGEPLADS I VALBYPAKKEN

I Valbyparken ligger en skøn naturlegeplads, som er bygget til leg og læring. Med sine 25.000 m2  er det den største af Københavns legepladser, og der er derfor god plads til de besøgende. 

Foruden krat, huler, klatretræer og andre naturoplevelser kan man lege i sandkassen, på klatrestativerne eller i de forskellige tårne. 

Legepladsens fem tårne med hver sit tema, Lysets Tårn, Vindenes Tårn, Fuglenes Tårn, Forandringens Tårn og Det Grønne Tårn.

Der er også rig mulighed for at dyrke sport og spille enten tennis, beachvolley eller hockey på legepladsens forskellige baner. 

Er du til snobrød eller andet bålmad kan du benytte bålpladsen. Husk dog at man skal booke bålpladsen på forhånd. 

God cykeltur! 

Se alle ladcykel modellerne, som du kan leje her