Beskyt din cykel mod vinterens stride minusgrader 

Opdateret d. december 2, 2021
efterårstur

Så er det er blevet koldt, og det ser ud til at fortsætte det næste stykke tid. Især minusgraderne kan have betydning for din ladcykel. Vi har derfor samlet lidt nyttig viden. 

Her får du 6 tips til, hvordan du kan beskytte din ladcykel i løbet af vinteren. 

 

1. LÅS IKKE PARKERINGSBREMSEN

Undlad at låse parkeringsbremsen på din ladcykel når der er minusgrader på vej. I kablerne på mange parkeringsbremser løber der kondensvand, og det kan fryse til is ved minusgrader. Det er så ærgerligt at komme ned til sin cykel, som ikke kan køre, fordi bremsen er frosset fast. I stedet kan du ved parkering låse ringlåsen, der forhindrer cyklen i at trille.

Se instruktionsvideo her

 

2. SÆT GEARSKIFTEREN I ET AF DE MIDTERSTE GEAR 

Sæt gearskifteren i et gear, der er behageligt at køre i. Skulle du være så uheldig, den er frosset fast, er cyklen ikke låst i et meget højt eller meget lavt gear.

 

3. SÆT CYKLEN IND 

Har du muligheden, så sæt din cykel ned i en parkeringskælder eller lignende. Det behøver kun være kort tid, så den kan tø op, inden du skal ud at cykle.

 

4. BRUG VARMT VAND I AKUTTE SITUATIONER

Hvis kablerne til din bremse eller gear er frosset må du endelige ikke vride for at få dem op, da du risikerer at knække kablerne. I stedet kan det hjælpe at hælde varmt vand på kablerne. Brug varmt vand fra hanen og hæld det i en termokande eller en tom sodavandsflaske. Når du kommer hen til cyklen kan du hælde det uden på kablerne og se om det hjælper. Du kan også hælde vand på fodbremserne ved forhjulet og se om de løsner sig. 

Denne løsning anbefales kun i akutte situationer, hvor du ikke kan flytte cyklen fordi den er fastfrossen.  

 

5. PÅ MED KALECHEN 

Kalechen beskytter ladet mod alt for meget vand og sne, der på sigt kan beskadige ladet (hvis det er lavet af træ). Som bonus får du også tørre sæder til dine børn, dine pakker eller indkøbsposer.

.  

5.  SMØR DINE LÅSE 

Låsene har også en tendens til at sætte sig fast i løbet af vinteren. Lige så snart du mærker de bliver hårde at arbejde med, anbefaler vi derfor du smører dem med noget låseolie.

 

Og til sidst vil vi selvfølgelig opfordre dig til at køre forsigtigt og passe godt på dig selv, når du cykler på de glatte veje. Heldigvis er det sikrere at køre på tre hjul end på to, når vejene er glatte. 

God cykeltur!