Guide: Kør dine børn sikkert i skole i myldretiden

Opdateret d. juli 2, 2021
dukkert_københavn

Sommerferien er snart slut, børnene er begyndt i skole, og vi er på vej mod en mere normal hverdag. Det kan mærkes på trafikken, og når de små skal afleveres og hentes, foregår det ofte i myldretiden.

Derfor har vi samlet en liste over de vigtigste ting, der hjælper dig og dine børn sikkert i skole i trafikken, når at du vælger en cykel som transportmiddel (Guiden gælder for ladcykler). 

 

1. HUSK CYKELHJELM

Risikoen for at komme til skade i trafikken er der, og 8 ud af 10 ulykker sker desværre i myldretiden (Kilde: Rådet for sikker trafik). Derfor er det altid en god idé at køre med cykelhjelm. En cykelhjelm er nemlig designet til at beskytte hovedet mod slag på den bedste mulige måde, og ved at bruge en cykelhjelm er man derfor mere sikker i trafikken.

 

2. SELER I LADCYKLEN

Seler i en ladcykel er en vigtig funktion, som er med til at mindske risikoen for ulykker. I Danmark er det lovpligtigt at sidde fastspændt med sele i ladcyklen, i alderen 0 til og med 6-årsalderen. Det er derfor vigtigt, at du altid spænder dine børn godt fast i ladet. Alle seler i diverse ladcykler er til at justere, alt efter hvor stort ens barn er eller om der sidder en voksen i ladet.

 

3. SERVICE OG VEDLIGEHOLDELSE

En ladcykel bliver hurtigt et vigtigt familiemedlem, som bruges i de travle hverdage, på ferier og den kommer ud på mange ture i løbet af et år. Derfor er det en god idé, at ladcyklen bliver holdt rask og velkørende løbende. Bremserne skal justeres, kæden skal olieres og alt skal være tjekket igennem, så man undgår fejl og mangler på cyklen.

Hos Liisabike servicerer vi løbende alle vores ladcykler, og derfor er de også altid velkørende, så man er så sikker i trafikken som overhovedet muligt. Det er derfor vigtigt, at man løbende får sin cykel serviceret flere gange i løbet af et år.

Se alle vores ladcykler her

4. KØR IKKE FOR STÆRKT

På en ladcykel skal du faktisk overholde de hastighedsregler der er på den vej, du kører på (Kilde: Rådet for sikker trafik). Dvs. at man i en 30 km-zone max må køre op til 30 km i timen. Dog anbefaler vi, at du tilpasser hastigheden efter forholdene, og husker at tage hensyn til andre cykelister. På den måde mindsker vi ulykker i trafikken. Når der er smallere cykelstier, eller mange andre cyklister er det altid en god idé at sænke farten og være ekstra opmærksom.

 

4. OVERHOLD ALLE FÆRDSELSREGLER (vigtigt!)

Som cyklist skal du kende færdselsreglerne, for at kunne færdes i cykeltrafikken. Reglerne er med til at sikre, at trafikken skal kunne glide på bedste vis. Selvom man er tidspresset i hverdagen, så er det stadig vigtigt at overholde alle reglerne og på den måde tager man hensyn til hinanden i trafikken. Ens børn som sidder i ladet, observerer og lærer meget når at de sidder i ladet, og derfor er det en god idé at man overholder reglerne, så de selv kan finde ud af at cykle ansvarsfuldt rundt i trafikken. Kør derfor altid på cykelstien, hold for rødt og lad være med at lige at cykle på fortovet, over fodgængerfeltet eller på vejbanen. Det er altid en god idé! 

Rigtig god cykeltur! 

Vil du også gerne leje en ladcykel? Se alle vores modeller her