UNDGÅ Cykeltyveri: Gør det besværligt for cykeltyven!

Opdateret d. april 6, 2021


1. BRUG FLERE OG GODKENDTE LÅSE MOD CYKELTYVERI

Ladcykler (og specielt el-ladcykler) er desværre i høj kurs hos cykeltyve. Organiseret cykeltyveri sker i hele Danmark, og er et stigende problem. Tyvene er blevet dygtige, og de kan lynhurtigt med det rigtige værktøj skære selv store og godkendte låse over. Som udgangspunkt kan cykeltyve skære alle slags låse over med en vinkelsliber.

Det vigtigste er, at gøre ”arbejdet” for cykeltyvene så besværligt som muligt. Sørg altid for at have en ringlås fastmonteret på cyklen omkring baghjulet. Derudover skal man også have en godkendt kædelås, som skal låses igennem stellet og på en fast og tyk genstand. Det er vigtigt, at du ikke låser kædelåsen igennem hjulet, da de nemt kan afmontere hjulet. Du vil jo helst ikke komme ud til et hjul, hvor resten af cyklen mangler.

 

2. FÅ INSTALLERET EN GPS-TRACKER MOD CYKELTYVERI

Flere og flere får installeret en GPS-tracker på de el-drevne ladcykler. GPS-trackeren kan hjælpe dig med at finde frem til cyklen, hvis du er så uheldig at din ladcykel bliver stjålet.

Hvis du lejer en el-ladcykel hos Liisabike er der monteret en GPS-tracker fra PowUnity.  Batteriet på trackeren får automatisk strøm fra cyklens batteri, hver gang du cykler med elsystemet tændt. Når trackeren er fuldt opladet holder den batteri i ca. 14 dage, og kan derfor stadig sende signaler ud. Flere og flere cykelhandlere er begyndt at sælge GPS-trackere, man skal dog være opmærksom, om der er en ”back-up” batteri-funktion, som der er på PowUnitys.

Til info bliver over 80 % af alle Liisabike ladcykler med el fundet igen, hvis der er installeret en GPS-tracker.

Vil du gerne leje en ladcykel? Lej en ladcykel på abonnement her

3. TAG DISPLAY MED 

Når man lejer en Butchers & Bicycles eller en Black Iron Horse, sidder der et display på styret, der styrer el-motoren. Det display er ikke fastmonteret, som det er på Christiania Bikes og på Triobike’s modeller. Vi oplever, at de er i høj kurs hos cykeltyvene, og flere og flere får dem stjålet. Det er derfor en god idé, at tage dem af når man går væk fra cyklen. 

 

4. PARKER DIN CYKEL I EN AFLÅST GÅRD ELLER CYKELKÆLDER

Hvis du har mulighed for at sætte din ladcykel i en aflåst gård eller i en cykelkælder, skal du gøre det. Når en ladcykel er parkeret på gaden, kan en cykeltyv nemt blive fristet og finde sin lyddæmpende vinkelsliber frem – og vupti… Låsen bliver hurtigt skåret over, og på under fem minutter er cyklen væk. Mange baggårde i de danske storbyer er begyndt at være mere åbne overfor parkering i gården, som ikke alle ejendomsforeninger tillader. Hvis man f.eks. gerne vil have det tilladt, kan man vende det med bestyrelsen eller gårdudvalget.

 

5. TAG ALTID BATTERIET MED DIG!

Et el-batteri er dyrt, og koster minimum 6000 kroner. Det er derfor også en nem tyvekost for en cykeltyv, og brugte el-batterier er blevet populært at sælge på f.eks. Den Blå Avis. Vi anbefaler, at man tager el-batteriet med sig til hver en tid. Ofte bliver et batteri stjålet hurtigt, og selvom man liiige skal i supermarkedet, og det KUN tager 5 minutter, er det rigeligt med tid for tyven at afmontere et batteri.

På Christiania-cyklerne kan man låse batteriet, som selvfølgelig også er en god funktion at have. Det er dog ikke en hindring for cykeltyvene, som kan bryde låsen op med værktøj. Vi ser flere og flere eksempler på at kunder får deres batteri stjålet, selvom det er låst fast på cyklen. Det samme gælder for mærkerne Triobike, Butchers & Bicycles og The Black Iron Horse modellerne.

Se alle ladcykel modellerne, som du kan leje her

6. VIGTIGST AF ALT: HAV STYR PÅ DIN FORSIKRING

Med disse brugbare tips i baglommen kommer du langt i kampen mod cykeltyven. Det vigtigste er dog, at du har styr på din forsikring og har undersøgt følgende. Hvad er din selvrisiko? Hvor meget dækker din forsikring, hvis din ladcykel bliver stjålet? Skal dækningsgraden eventuelt forhøjes? Når du har styr på forsikringen, skal du ikke bekymre dig, hvis du er så uheldig at være udsat for et cykeltyveri.

Hvis du gerne vil leje en ladcykel hos Liisabike, kan du også tegne en forsikring gennem os.

Pøj pøj med din ladcykel – Det bedste og grønneste valg af transportmiddel i storbyen.