1. Type | 2. Model | 3. Tilvalg | 4. Bestilling

 

Vælg model

Historien om Sote Jernhest starter i 1998 på Vesterbo i København. Overfor den gamle gæstgiver fra 1700-tallet, Sorte Hest, ligger nemlig værkstedet, hvor ladcyklen med den unikke baghjulstyring blev udviklet. Siden er Sorte Jernhest blevet til Black Iron Horse og det gode håndværk er udover moderne teknologi blevet kombineret med bæredygtig produktion.

Step 1.

Vælg type

Step 2.

Vælg model

Step 3.

Tilvalg

Step 4.

Bestilling

Kort leveringstid

The Pony

1.190,00 kr. / pr. måned og 1.500,00 kr. i oprettelse

The Pony med Shimano STEPS centermotor og automatisk gearskifte. Kassen er lavet af genavendt plast. Med cyklen følger: Kaleche med handskerum, Børnesæde med 3-punkts-seler og plads til to børn, Ringlås og kædelås, Lygter, Ringeklokke, Punkterhæmmende dæk, GPS-tracker

BLACK IRON HORSE (THE PONY)

Black Iron Horse (The Pony) er ladcyklen, der vender på en tallerken. På grund af den unikke baghjulstyring kan du let manøvre dig rundt, mens elmotoren og det automatiske gearskifte sørger for at du let og problemfrit får en optimal køreoplevelse.

Kassen er lavet i genanvendeligt plast, og bliver samlet og produceret i Danmark. Alle materialer er derfor valgt med omtanke for miljøet.

Black Iron Horse (the pony) er en af de smalleste ladcykler på markedet, hvilket er en fordel, når der skal overhales på cykelstien, eller når cyklen skal parkeres i gården/skuret. Selvom ladcyklen er smal, er ladet ekstra dybt med plads til flere tasker og hjelme.

Vægt:
50 kilo (Kan variere ift. udstyret på cyklen)

Mål:
B: 86,5 cm x L: 202 cm

El-motor (batteritid):

Black Iron Horse (the pony) sidder der en Shimano centermoter ved pedalerne – Du kan køre mere end 40 km på en opladning (Det kommer selvfølgelig an på vind og vejr, og hvor meget du selv træder i pedalerne).

Manuelt eller automatisk gear:
Automatisk gear (5 indvendige gear)

Bremsetyper:
Hydrauliske skivebremser på for- og baghjul + parkeringsbremse.

Plads i ladet:
Der er plads til to børn på det primære sæde, og så kan man vælge at tilkøbe et ekstra sæde ”Playmate Seat” til et barn, som placeres foran i ladet.

Se Black Iron Horse “The Pony” her

 

FORDELE VED BLACK IRON HORSE

Der er flere fordele ved at vælge Black Iron Horse, som er en god kvalitetscykel. Ladcyklen er designet, bygget og fremstillet i Danmark, og ladet er produceret af genbrugsplast.

Det unikke styresystem gør Black Iron Horse (the pony) til en perfekt ladcykel til storbyen. På grund af det unikke styringssystem, kan man nemt dreje, komme rundt i svingene og køre på de mindre cykelstier i byen.

Black Iron Horse (the pony) har et automatisk gearsystem, og elmotoren er nem at betjene. Elmotoren er en Shimano centermotor, som sidder ved pedalerne. Det giver en super trækkraft og stabilitet. Motoren er produceret i Japan, og er en af de bedste motorer til ladcykler.

I ladet finder du forskellige hulrum, hvor du kan opbevare mindre tasker og indkøbsposer. Derudover er der en smart og stor lomme i net ved styret, hvor man kan gemme ejendele, handsker, snacks og hvad man ellers har brug for at have lige ved hånden, når at man tager på udflugt.

 

HISTORIEN BAG VED BLACK IRON HORSE

Historien om Black Iron Horse starter i 1998 på Vesterbo i København. Overfor den gamle gæstgiver fra 1700-tallet, Sorte Hest, ligger nemlig værkstedet, hvor ladcyklen med den unikke baghjulstyring blev udviklet.

Det var smeden Lars Leikier, der begyndte at producere en ny cykeltype. Han modtog et legat fra Carlsberg, og resultatet af denne investering blev den berømte ”Leikier-cykel”. Leikier-cyklen er kendt for det tidløse og enkelte design, og er inspireret af motorcyklernes design i 50’erne.

To år senere lancerede Lars Leikier ”Den Sorte Jernhest”, som den dag i dag har skiftet navn til The Black Iron Horse (mange kalder den stadig for Den Sorte Jernhest). I dag finder man stadig Lars på værkstedet, hvor han står for det gode håndværk og at cyklerne bliver produceret med omhu.

 

BLACK IRON HORSE ER – DESVÆRRE! – OGSÅ GUF FOR CYKELTYVE

Når man overvejer at købe en ladcykel, skal man først undersøge markedet, før man beslutter sig for den helt rigtige model til de behov, man har. Når man så har valgt modellen, er det vigtigt man tjekker ens forsikring.

Ladcykler (og specielt el-ladcykler) er desværre i høj kurs hos cykeltyve. Organiseret cykeltyveri sker i hele Danmark, og er et stigende problem. Tyvene er blevet dygtige, og de kan lynhurtigt med det rette værktøj skære selv store og godkendte låse over. Som udgangspunkt kan cykeltyve skære alle slags låse over med en vinkelsliber.

Flere og flere får installeret en GPS-tracker på de el-drevne ladcykler. GPS-trackeren kan hjælpe dig med at finde frem til cyklen, hvis du er så uheldig at din ladcykel bliver stjålet.

Hvis du lejer en Black Iron Horse eller en af vores andre el-ladcykler hos Liisabike er der monteret en GPS-tracker fra PowUnity.  Batteriet på trackeren får automatisk strøm fra cyklens batteri, hver gang du cykler med elsystemet tændt. Når trackeren er fuldt opladet holder den batteriet i ca. 14 dage, og sender derfor stadig signaler ud selv når motoren er slukket. Flere og flere cykelhandlere er begyndt at sælge GPS-trackere. Man skal dog være opmærksom på, om der er et ”back-up” batteri, som der er på PowUnitys.

Til info genfandt Liisabike sidste år over 80 % af deres stjålne ladcykler med elmotor, hvor der var installeret en GPS-tracker.

 

HVAD KAN MAN BRUGE EN LADCYKEL TIL?

En ladcykel kan bruges til mange ting, og flere og flere vælger en ladcykel som en erstatning for en bil. Mange bruger den som et transportmiddel i byen, hvor man både kan transportere børn til og fra børnehave, eller hvis man f.eks. har handlet stort ind til weekenden. Og vi kender det alle sammen godt, hvor svært (og farligt) det lige er at transportere indkøbsposer på styret af en tohjulet cykel.

Mange tager også ladcyklen med i byggemarkedet, hvor man let kan transportere de lidt tungere ting. I ladet på Black Iron Horse (the pony) er der plads til meget, og opbevaringshullerne i ladet kan rumme en masse ting.

Ladcykler er blevet meget mere end ”bare” et transportmiddel, og bliver inddraget i forskellige events og højtider. Man ser fx forelskede nygifte par, der suser til og fra rådhuset i KBH. Det er også blevet en ikonisk begivenhed til polterabend at transportere den kommende brud/gom rundt i ladet på en ladcykel. Med en god fantasi kan man faktisk bruge ladcyklen til alt og få nogle uforglemmelige minder med i bagagen.

Mange gange held og lykke med din nye ladcykel – Du vil få mange gode og skønne udflugter i den.

Lej Black Iron Horse (the pony) her

 

← tilbage